Flammkuchen

Preparation time
30 mins
Cooking time
20 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
4 people
Meal course
Diner
Posted by
Posted on
Flammkuchen

Flammkuchen

250 gr bloem

130 ml water

3el olie

1 tl zout

Voeg alles bij elkaar en kneed een deeg .

Laat de deeg 30 minuten rusten..

 

170 gr crème fraiche  ..

Zout, peper..

Rode ui in fijne ringen gesneden..

Ansjovis..

Olijven..

 

Onder de crème fraiche heb ik  met kruiden gemengd en 1 teentje knoflook erbij geperst..

Olijven gesneden..

Uien in ringen gesneden..

Verwarm de oven op 240 graden..

 

Rol de deeg heel dun uit..

Plaats deze op een bakplaat due je hebt voorzien van bakpapier..

Doe de helft van de crème fraiche erop verdelen en  beleg de flammkuchen met de uien ,de olijven en ansjovis..

Plaats de bakplaat op de bodem van het fornuis ..

Bak de flammkuchen 20 minuten..

De flammkuchen hoort een goed bruin gebakken bodem te hebben .. dus door de dunne bodem en de hoge graden krijg een beetje de smaak van in een steenoven gebakken flammkuchen..wat oorspronkelijk zo was..

 

 

Click to rate this post!
[Total: 5 Average: 3]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!