Gevulde koeken

Preparation time
180 mins
Cooking time
12 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
5 people
Meal course
Desert
Posted by
Posted on
Gevulde koeken

250 gr smida

75 ml roomboter of ghee

125 ml olie

 

Verroer dit met elkaar en dek het af met folie..

Laat het overnacht rusten .

(Op de aanrecht)

De smida / griesmeel wordt heel zacht..

Voeg na het rusten het volgende aan toe…

180 gr bloem

120 gr poedersuiker

60 ml melk

1 msp zout

1tl gedroogde gist in 50 ml water opgelost..

1 el citroenen suiker of een ander smaakje

1 rozenwater

Kneed dit alles even goed door

En laat de deeg nog eens 1 uur rijzen.

Vorm grote bolletjes en zet deze tot gebruik aan de kant .,

Maal 20 dadels en 2 handjesvol hazelnoten tot een smeuïge massa en voeg op laatst 3 el water aan toe en meng dit goed door elkaar..

Maak ook hier weer bolletjes ervan dit keer kleiner als de deeg bolletjes..

Verwarm de oven op 230 graden

Leg bakpapier op de bakplaat.

Vul nu de iets plat gedrukte deeg bolletjes met de vulling en maak weer mooie ronde bolletjes..

Je kunt nu de bolletjes in een Mamoul vorm drukken en dan op de bakplaat plaatsen of zachtjes met je handen vormen..

Bak de koeken 10/12 minuten op 230 graden zonder hete lucht ..

Doe na het bakken meteen de poedersuiker over de koeken strooien..

De koeken zijn de volgende dag op zen lekkerst En heel zacht ze smelten zo in je mond..

 

 

Click to rate this post!
[Total: 13 Average: 2.2]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!