Krokante paneerde kipfilet

Preparation time
20 mins
Cooking time
10 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
4 people
Meal course
Diner
Posted by
Posted on
Krokante paneerde kipfilet

Krokant paneerde kipfilet

 

3 kipfilet in dunne schnitzel gesneden ..en iets plat geklopt..

Voor de marinade :

220 ml melk

De sap van 1 citroen

Roer de citroenensap door de melk …en laat deze een paar minuten staan tot de melk begint te schiften …

voeg toe..

1 tl gedroogde rozemarijn

1 tl gedroogd chili poeder

Zeezout

1 tl knoflookpoeder

1 tl gemberpoeder

2 eieren

Klop dit goed op en leg de kipfilet erin zo dat ze helemaal bedekt zijn met de marinade..

Laat dit 1/2 uurtje staan..

Voor het bloem mengsel neem je …

250 gr bloem

100 gr maizena

1 tl knoflookpoeder

2 tl chilipoeder

1 tl venkelzaad

1 tl koriander poeder

1 pakje bakpoeder

Peper uit de molen

Zeezout

Vermeng dit goed…

 

Verhit het olie maar niet meer tot 175 graden … en zet dan het vuur wat zachter..

Haal nu de schnitzel uit de marinade en paneer ze op beide kanten met het bloemmengsel …

Herhaal dit nog één keer (dus met de eerste paneer weer door de marinade en weer door het bloemmengsel  )en nu in het olie bakken ongeveer 10 minuten …

leg niet meer als 2 kipfilets in het olie als je een kleinere pan neemt en niet meer als 3 bij een grote pan..zo blijft de temperatuur van het olie gelijk.. de buitenkant wordt niet te donker en je krijgt een heerlijke krokante korst op het kipfilet …

 

 

 

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!