Marokkaans brood

Voorbereidingstijd
10 minuten
Baktijd
30 minuten
Moeilijkheid
makkelijk
Aantal personen
5 mensen
Soort maaltijd
Ontbijt
Geplaatst door
Geplaatst op
400 mililiter
tarwemeel
100 gram
Griesmeel
1 theelepel
Zeezout
1 Eetlepel
Olijfolie
350 mililiter
Water lauwwarm
Marokkaans brood

heerlijk Marokaans brood….zelf gebakken met meel uit de molen ..

[Totaal: 54    Gemiddelde: 3.1/5]
  1. Meng het tarwemeel met het griesmeel en voeg het zout aan toe...
  2. los de gist op in het lauwwarme water en roer het olijfolie doorheen
  3. meng nu beiden met elkaar en kneed met de machine 7 minuten een mooi soepel deeg
  4. vet de binnenkant van je handen in en haal de deeg uit kom...plaats deze in één met meel bestuifte kom en doe dáár en doek overheen
  5. laat het brood 45 minuten rijzen...kneed de deeg nu nog eens licht door en vorm een mooi rond plat brood
  6. Dek het brood weer af en laat het nog eens 20 minuten rijzen.....verwarm intussen de oven op 220 graden en bak het brood .

2 comments

  1. Fatima faat zei op juni 25, 2015
    Hoi, Hoeveel gist? Xx
    1. Norija_Chega zei op juni 25, 2015
      Ooh dit staat er niet bij.....20 gram gist...op 500 gram meel...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.