Marokkaans brood

Preparation time
10 mins
Cooking time
30 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
5 people
Meal course
Ontbijt
Posted by
Posted on
400 mililiter
tarwemeel
100 gram
Griesmeel
1 theelepel
Zeezout
1 Eetlepel
Olijfolie
350 mililiter
Water lauwwarm
Marokkaans brood

heerlijk Marokaans brood….zelf gebakken met meel uit de molen ..

Click to rate this post!
[Total: 67 Average: 3.1]
  1. Meng het tarwemeel met het griesmeel en voeg het zout aan toe...
  2. los de gist op in het lauwwarme water en roer het olijfolie doorheen
  3. meng nu beiden met elkaar en kneed met de machine 7 minuten een mooi soepel deeg
  4. vet de binnenkant van je handen in en haal de deeg uit kom...plaats deze in één met meel bestuifte kom en doe dáár en doek overheen
  5. laat het brood 45 minuten rijzen...kneed de deeg nu nog eens licht door en vorm een mooi rond plat brood
  6. Dek het brood weer af en laat het nog eens 20 minuten rijzen.....verwarm intussen de oven op 220 graden en bak het brood .

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!