Pizzabrood met en zonder beleg

Preparation time
55 mins
Cooking time
35 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
5 people
Meal course
Lunch
Posted by
Posted on
Pizzabrood met en zonder beleg

2 mokken bio speltbloem

1 mok tarwe volkoren meel

30 gr gist

Zout

2 el ghee of roomboter

1/2 mok melk

1/2 mok lauw water

 

Doe alle ingrediënten in de kom van de kneedmachine..

Begin met de laagste stand om te kneden is de deeg goed gemengd , zet dan de machine op een hogere stand en kneed 8 minuten …

De deeg is zacht en iets kleverig…

Doe bloem overheen en dek de deeg af met plastiek folie..

Laat de deeg 35 minuten rijzen..

 

Voor de beleg..

Oude geraspte kaas..

1 buffel mozzarella..

Olijfolie

1 tl knoflook poeder

1 tl oregano

1 kleine cherry tomaat fijn gesneden

 

Neem de gerezen uit de kom en kneed deze licht door met hand ..

Maak 2 delen ervan..

Leg bakpapier op een bakplaat ..

Verwarm de oven op 220 graden

Zonder hete lucht…

 

Druk met je handen zachtjes de deeg in de gewenst vorm ( zie foto)doe olijfolie op de deeg en maak met je vingers kuiltjes in het brood..

Doe eerst het knoflookpoeder erop..daarna de kaas , tomaat en de buffel mozzarella ..op laatst de oregano ..en nog wat extra olijfolie..

Laat de broden nog 15 minuten rijzen en bak het pizza brood  30 minuten en het naturel 25 minuten…

 

 

 

 

 

 

 

Click to rate this post!
[Total: 5 Average: 2.2]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!