Triangels en bolletjes

Preparation time
80 mins
Cooking time
25 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
10 people
Meal course
Ontbijt
Posted by
Posted on
Triangels en bolletjes

450 gram licht spelt meel

50 gram verse gist

1 tl suiker

2 el olijfolie

3 el turkse yoghurt (10%)

1 1/2 tl zout

1 ei

180 /190 ml water..

Zaadjes na eigen keuze

 

Los de gist met de suiker op in wat water

Vermeng alle benodigdheden ,behalve de zaadjes..

Kneed de deeg 7 minuten in de machine tot die lekker luchtig is

Laat de deeg 50 minuten rijzen op een warme plek

Deel de deeg door het midden

Doe wat meel op de werkplank en rol de plak deeg uit tot een ronde lap

Maar niet te dun….

Snijd nu punten uit de plak en leg deze op de bakplaat die je hebt voorzien van bakpapier..

Spuit water over de driehoekjes en doe de zaadjes na keuze erover verdelen

( je kunt de broodjes ook insmeren met eigeel en dan de zaadjes erop)

Laat de broodjes 20 minuten rijzen.

Bak ze in  de voorverwarmde oven op 220 graad …20 a 25 minuten…

 

Click to rate this post!
[Total: 5 Average: 2]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!