Witte chocolade/frambozen cheesecake (Judith’s Cake)

Voorbereidingstijd
20 minuten
Baktijd
55 minuten
Moeilijkheid
gemiddeld
Aantal personen
6 mensen
Soort maaltijd
Desert
Geplaatst door
Geplaatst op
1 stuks
INGREDIËNTEN BODEM
140 gram
bastognekoekjes
140 gram
digestive biscuit
120 gram
roomboter, gesmolten
1 stuks
INGREDIËNTEN FRAMBOZENSAUS
280 gram
diepvriesframbozen
2 Eetlepel
rietsuiker
2 theelepel
maizena
125 mililiter
water
1 stuks
INGREDIËNTEN ROOMKAASLAAG
360 gram
witte chocolade
120 mililiter
slagroom
600 gram
goede roomkaas (kamertemperatuur)
100 gram
rietsuiker
3 stuks
eieren
1 Eetlepel
bloem
Witte chocolade/frambozen cheesecake (Judith’s Cake)

De recepten zijn oorspronkelijk niet van mijzelf, sorry als er iets afwijkt (voorbereidingstijd, baktijd, aantal personen). 

[Totaal: 52    Gemiddelde: 2.9/5]
  1. Voor de bodem: vermaal de koekjes met de keukenmachine. Roer de gesmolten boter erdoor. Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier, vet in en verdeel het mengsel over de bodem. Druk goed aan en zet in de koelkast.
  2. Voor de frambozensaus: breng in een pannetje de frambozen, 2 el suiker, maizena en water aan de kook. Laat dit 5 – 10 minuten zachtjes doorkoken tot de saus wat is ingedikt.
  3. Voor de roomkaaslaag: smelt de witte chocolade au bain marie. Als het gesmolten is, voeg je al roerend de slagroom toe, totdat het goed is opgenomen. Klop de roomkaas en 100 gram suiker tot een gladde massa. Klop de eieren er één voor één door, gevolgd door de bloem. Voeg het chocolade mengsel toe, roer goed door.
  4. Verdeel de helft van de roomkaasvulling over de koekbodem. Giet hierover de helft van de frambozensaus (dit zakt wat weg in het dunne roomkaasmengsel), hierover de resterende vulling en daarop de andere helft van de frambozensaus. Trek een sateprikker door de bovenlaag voor een marmereffect.
  5. Bak de taart 55-60 minuten op 170 graden. Laat de taart afkoelen en laat deze 5-8 uur opstijven in de koelkast. Verwijder de taart uit de bakvorm. Decoreer de taart naar wens.
  6. Tip: voor de garnering kan je verse frambozen, opgeklopte slagroom, wat gehakte witte chocolade, chocoladekrullen etc. gebruiken!

Nog geen reacties, plaats een reactie!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.