Witte kaas

Voorbereidingstijd
10 minuten
Baktijd
1 minuten
Moeilijkheid
makkelijk
Aantal personen
6 mensen
Soort maaltijd
Lunch
Geplaatst door
Geplaatst op
Witte kaas

 

500 gr volle kwark..

250 gr cremige yoghurt

Zeezout..

1/2 tl knoflookpoeder ..

1 el uienpoeder..

 

Vermeng dit goed met elkaar en klop het dan met de garde op..

Leg een gaasdoek in een zeef en doe daar de kwark invullen..

Neem de einden van het doek en sluit deze goed zodat de kwark goed is bedekt.,

Zet het zeef met de kwark op een kom en zet op de kwark iets zwaars een (diepe bord)

Zodat het melkvocht goed kan uitlekken..

Laat dit minimaal 3 a 4 uur staan..

In de koeling…

Hoe langer de kwark staat des te

droger deze word..

Na 3 uur is deze heerlijk smeuïg en romig..

Stort de kaas dan op een bord en breng deze in een ronde vorm..

Strooi wat mediterrane kruiden en chilivlokken over de kaas en giet wat olijfolie overheen .,

Lekker met homemade gebakken brood..

 

 

[Totaal: 7    Gemiddelde: 2.9/5]

Nog geen reacties, plaats een reactie!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.