Witte kaas

Preparation time
10 mins
Cooking time
1 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
6 people
Meal course
Lunch
Posted by
Posted on
Witte kaas

 

500 gr volle kwark..

250 gr cremige yoghurt

Zeezout..

1/2 tl knoflookpoeder ..

1 el uienpoeder..

 

Vermeng dit goed met elkaar en klop het dan met de garde op..

Leg een gaasdoek in een zeef en doe daar de kwark invullen..

Neem de einden van het doek en sluit deze goed zodat de kwark goed is bedekt.,

Zet het zeef met de kwark op een kom en zet op de kwark iets zwaars een (diepe bord)

Zodat het melkvocht goed kan uitlekken..

Laat dit minimaal 3 a 4 uur staan..

In de koeling…

Hoe langer de kwark staat des te

droger deze word..

Na 3 uur is deze heerlijk smeuïg en romig..

Stort de kaas dan op een bord en breng deze in een ronde vorm..

Strooi wat mediterrane kruiden en chilivlokken over de kaas en giet wat olijfolie overheen .,

Lekker met homemade gebakken brood..

 

 

Click to rate this post!
[Total: 10 Average: 3.2]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!