Appel en rabarberflappen

Preparation time
80 mins
Cooking time
15 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
10 people
Meal course
Snack
Posted by
Posted on
Appel en rabarberflappen

 

1 eigeel..

Msp zout..

2 el suiker..

Met elkaar verroeren ..

1 etl yoghurt..( 10%)

150 gr lauwwarme melk..

1 pakje droge gist..

Voeg dit bij het eimengsel en roer ook dit goed onder..

 

420 gr bloem.,

Sap van 1 sinaasappel ..

Roer nu het bloem en de sinaasappel sap doorheen..

Kneed een zachte deeg en laat deze 2 uur rijzen..

Vulling..

3 appels schillen en in parten snijden ..(1/8)

1 etl suiker..

1 tl kaneel ..

Sap van een 1/2 citroen ..

200 ml water..

Breng het water aan de kook en voeg de citroenensap erbij..

Blancheer nu de appeltjes..

Ongeveer 3 minuten ze zullen niet heel zacht worden..

Laat ze uitlekken en draai ieder stukje door het suiker/kaneelmengsel ..

 

Verwijder de schil van de rabarber..

Snijd blokjes van 3 cm..

Meng 3 el suiker doorheen en laat dit even sap trekken..

Breng het voor 3 minuten aan de kook..

Giet het door een zeef en laat het goed uitlekken..

Vul de deeg ermee en laat de flappen nog eens 15 minuten rijzen..

Meng 1 eigeel met wat melk en bestrijk de flappen ermee..

Bak ze bij 200 graden 15 minuten..

 

 

 

 

Click to rate this post!
[Total: 5 Average: 2]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!