Berkoukes

Preparation time
5 mins
Cooking time
35 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
2 people
Meal course
Diner
Posted by
Posted on
180 gram
Parelcouscous
Berkoukes

Ingrediënten 

Voor de saus  ( 2 personen)

Vlees

1 wortel

1 ui

2 tomaten

Kikkererwten

Zout

olijfolie

20 gr linzen

1 tl fenegriek

Koriander

1 tl komijn

1 tl paprikapoeder

1 tl gember

1 et tomatenpuree

180 gr Berkoukes (parelcouscous)

 

Bereidingswijze

Saus

Vlees in kleine stukjes snijden. Ui, wortel en tomaten in kleine stukjes snijden. Verhit vervolgens de olie en bak het vlees 5 minuten rondom. Bak daarna de ui en vervolgens de wortel en tomaten met het vlees mee. Voeg de specerijen, zout en tomatenpuree toe.

 

Voeg daarna de kikkererwten en de koriander toe.  Voeg ongeveer 1 liter water toe en laat het 5 minuten koken. Voeg daarna de linzen en fenegriek toe. Laat ongeveer 10 minuten koken. Voeg dan de berkoukes toe en kook het ongeveer in 20 minuten gaar. Voeg eventueel meer water toe.

Click to rate this post!
[Total: 17 Average: 3.2]
  1. Vlees in kleine stukjes snijden

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!