Börek gevuld

Preparation time
15 mins
Cooking time
35 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
5 people
Meal course
Lunch
Posted by
Posted on
Börek gevuld

De hoeveelheid van de ingrediënten

kun je zelf nog aanpassen..(meer of minder)

 

12 vellen filodeeg

Vulling;

3 handenvol spinazie

1 el olie

1 ui gesnipperd

1 blok witte kaas uit blik

2 kleine gekookte aardappelen

 

4 grote el Griekse yoghurt 10%

2 eieren

Zwarte peper

Klein beetje zout

Sesamzaadje en nigellazaad

 

Ovenschaal/bakplaat

Fruit de gesnipperde ui in de olie en doe de gehakte spinazie beetje bij beetje erbij..

Laat dit heel even bakken tot de spinazie geslonken is ..laat de spinazie uitleken in een zeef en voeg dan de kleingesneden aardappeltjes erbij..(de aardappel had ik eerst gekookt in de schil..maar je kunt de aardappelen ook gewoon klein snijden en koken..)

Laat dit afkoelen en doe de verkruimelde

Feta onder mengen .

Leg 3 vellen filodeeg op elkaar..

Neem  3 el van het spinazie mengsel en verdeel dit iets onder de rand van de filodeeg en rol deze dan niet te strak op..

In totaal heb je 4 rollen ..

leg de stroken op een bakplaat of in een niet al te hoge schaal en draai ze rond..

strooi wat zaadjes overheen ..

De bakplaat voorzien van pakpapier,  in de ovenschaal heb je dat niet nodig (glazen schaal)

Klop de eieren en voeg wat peper en zout aantoe..roer de yoghurt doorheen ..

Strijk nu voorzichtig het mengsel op de Börek en neem ook de randen mee

Bak de Börek 30 a 35 minuten..

 

Click to rate this post!
[Total: 8 Average: 2.6]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!