Ciabatta

Preparation time
135 mins
Cooking time
30 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
4 people
Meal course
Lunch
Posted by
Posted on
Ciabatta

Ciabatta (eenvoudig met korte rijstijd)

250gr bio speltbloem

50 gr bio tarwe volkorenmeel

3 gr droge gist

1/2 tl zeezout

175 ml lauwwarm water

 

Los de gist op in het water en voeg het bloemmengsel en zout aan toe…

Kneed de deeg 13 minuten ..

Je krijgt een vochtige plakkerige deeg …

Vet een andere kom met wat olijfolie in en stort de deeg erop..

Doe wat tarwe volkoren meel overheen en laat het brood 2 uur rijzen…

Stort het deeg nou op een bakplaat dat je hebt voorzien met bakpapier en weer wat meel..

Bak het broodje in de voorverwarmde oven op 220 graden…

Hoe langer de deeg rijst des te groter worden de gaatjes in het ciabatta..

 

 

 

 

 

Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 2.5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!