Marokkaans volkoren brood

Preparation time
55 mins
Cooking time
20 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
8 people
Meal course
Lunch
Posted by
Posted on
Marokkaans volkoren brood

– 200 Gr volkoren meel

– 400 Gr witte bloem

– 20 Gr gist

– 1 theelepel suiker

– 3 theelepels zeezout

– 300 ml lauw water

 

Doe alle ingrediënten in een kom. Kneed hier een zachte deeg van. Ongeveer 10 min in de kneedmachine op de middelste stand.

 

Laat het deeg vervolgens 45 minuten rijzen in een tochtvrije omgeving. Afgedekt met een theedoek.

Vervolgens maak je uit het deeg twee gelijke bollen. Daaruit vorm je twee platte broden.

Laat deze ook weer 15 minuten rijzen.

Bak de broden op 250 graden in ongeveer 20 minuten af. Dit kan per oven verschillen dus houd deze goed in de gaten.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!