Pompoensoep

Preparation time
10 mins
Cooking time
25 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
4 people
Meal course
Voorgrecht
Posted by
Posted on
Pompoensoep

Pompoensoep / 4 pers.bijgerecht/30 min

Nodig:

1 pompoen

1 rode peper

Scheut olijfolie of zonnebloemolie

3 (of meer ) tenen knoflook

2 uien

Halve eetlepel kerrie (of iets meer naar eigen smaak )

800 ml tot 1 ltr bouillon (vers of van blokjes)

Bekertje crème  fraíche  of slagroom van 125 ml

 

Werkwijze:

De pompoen in  stukken  snijden (schil laten zitten )en de draden en zaden verwijderen

Daarna stukjes van zo’n 2 cm maken (mag groter )

De peper in stukjes snijden zonder zaadjes

Olie in een grote pan verhitten en daarin de peper , knoflook en uien met de kerrie aanfruiten

Laat dit voor ca 2 min bakken op laag vuur

Voeg daarna de stukken pompoen erbij en bak dit weer voor ca 2 min al roerend/scheppend om

Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook .

Wanneer het kookt  het vuur laag zetten en zo nog 15 min zachtjes door laten koken.

Als de pompoen zacht gekookt is haal je de pan van t vuur en gebruikt een staafmixer om alles tot een gladde massa te pureren.

Schenk vlak voor het opdienen  de creme of slagroom over de soep

Eet smakelijk……

Tip: Neem oud brood en marineer dit in olijfolie met knoflook.

 

Bak het daarna even op in de koekenpan en je hebt een smaakvol krokantje bij je soep

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 3.7]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!